Chrupiące ciasteczka migdałowe

4.25 (8 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wystarczą tylko 3 składniki i ciasteczka gotowe.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 gram płatków migdałowych
    1 białko z jaja
    3 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.25 (8 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasteczka

Chrupiące ciasteczka migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chrupiące ciasteczka migdałowe 1. W misce wymieszam białko z cukrem puder.
    Następnie dosypuję płatki migdałowe.
    Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łyżka nakładam masę migdałową.
    Pomagam sobie widelcem ugniatając i formując tak aby były płaskie.
    Wstawiam do piekarnika na 160 stopni i piekę przez 10-15 min.
    Pozostawić az wystygną wtedy będą chrupiące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki migdałowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować