Ciasteczka Walentynkowe

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka przełożone nutellą i udekorowane czerwonym serduszkiem. Ciasteczka bardzo kruche i pyszne.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    -250 g. masła albo margaryny
    -130 g. cukru
    -1 jajko
    -1 żółtko
    -370 g. mąki
    -250 g. mąki ziemniaczanej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -1 łyżka ekstraktu waniliowego

    NADZIENIE:
    -nutella

    LUKIER:
    -200 g. cukru pudru
    -ekstrakt waniliowy
    -woda
    -barwnik czerwony, jadalny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka walentynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka Walentynkowe 1. ciasto-Masło, wraz z cukrem, żółtkami i jajkiem, zmiksować. Przesiać tam mąkę z proszkiem, dodać ekstrakt, zmiksować i zagnieść. Brać po kawałeczku i wyciskać ciasteczka w silikonowej foremce. Układać w odstępach do blaszki.
  • Ciasteczka Walentynkowe 2. Piec ok.13-15 min. w 175 *C.
  • Ciasteczka Walentynkowe 3. Zsuwać do innej blaszki, do ostygnięcia.
  • Ciasteczka Walentynkowe 4. Brać po dwa ciasteczka, smarować nutellą i sklejać.
  • Ciasteczka Walentynkowe 5. lukier-Przesiać cukier puder, dodać ekstrakt i barwnik. Dodawać powoli gorącej wody i mieszać na lejącą papkę. Ale nie za rzadką ani za gęstą. Przelać do woreczka cukierniczego z minimalnie obciętą końcówką. Malować serduszka na górze ciastek.
  • Ciasteczka Walentynkowe 6. Odstawić do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować