CIASTECZKA JAGLANE SŁODZONE RODZYNKAMI

4.5 (200 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

WEGAŃSKIE CIASTECZKA BEZ MĄKI I CUKRU- SĄ ŚWIETNE JAKO PRZEKĄSKA DO PRACY, CZY SZKOŁY.
POTRZEBUJESZ TYLKO KILKU SKŁADNIKÓW, KTÓRE Z PEWNOŚCIĄ MASZ W DOMU, BLENDER ORAZ CHĘCI

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -100g suchej kaszy jaglanej
    -1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
    -60g rodzynek
    -30g wiórków kokosowych
    -200ml wody/mleka roślinnego
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka jaglane słodzone rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy płynem, dodajemy rodzynki i gotujemy aż kasza wchłonie cały płyn (około 10minu)
    -zdejmujemy z palnika, lekko studzimy (kasza musi być ciepła) dodajemy resztę składników i dokłanie blendujemy
    -zwilżamy dłonie, formujemy kulki, spłaszczamy je i posypujemy orzechami
    -piekarnik rozgrzewamy do 180C
    -pieczemy 25-30minut, aż będą rumiane
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza jaglana Kokos Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować