Ciasteczka jaglane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne, kruche i chrupiące ciasteczka z płatków jaglanych. Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu ciasteczka będą idealne na drugie śniadanie lub deser ze szklanka mleka. Polecam

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g masła
    1,5 szkl płatków jaglanych
    1 jajko
    2 łyżki ksylitolu
    2 łyżki mąki kokosowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy płatki jaglane, ksylitol i mąkę kokosową. Następnie dodajemy jajko i masło, zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta robimy kulkę wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszczamy, układamy na blaszce. Robimy tak z całym ciastem. Wkładamy ciastka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ksylitol Masło Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować