Chutney z czerwonej porzeczki

  • wyświetlono: 1881 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Chutney z czerwonej porzeczki jest wspaniałym dodatkiem do pieczonych ryb i mięsa. Coraz częściej gości na naszych stołach.

IMG_9922
  • 50min

Składniki

porzeczka czerwona 1 kg
cukier 2 szklanki
ocet 125 ml.
pieprz biały 1 łyżeczka
cebula biała 4 sztuki

Sposób przygotowania przepisu:

Chutney z czerwonej porzeczki

  • 1. Zasypać cukrem porzeczki i zostawić przez noc.
    Następnego dnia przełożyć do garnka, dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz pieprz .
    Gotować na bardzo małym ogniu ciągle mieszając i uważać aby się nie przypaliło.
    Gdy będzie już dość gęste przełożyć do słoików.
    Pasteryzować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiataPrzetworyczerwona porzeczkadodatek do mięsa

Komentarze

Podobne przepisy

Galaretka z czerwonej porzeczki.

Dodane przez: Świeca Urszula

Galaretka z czerwonej porzeczki

Polecam galaretkę z czerwonej porzeczki....

image-0p7f4pm

Dodane przez: KuchniaPoli

Dżem z czerwonej porzeczki

Pyszny dżem z czerwonej porzeczki,...

Galaretka z czerwonej porzeczki

Dodane przez: paulisia_elk

Galaretka z czerwonej porzeczki

Pyszna galaretka z czerwonej porzeczki...

Sok z czerwonej porzeczki

Dodane przez: bogusia82

Sok z czerwonej porzeczki

Letnią porą robię przetwory z owoców...

sok z czarnej i czerwonej porzeczki

Dodane przez: majka190382

SOK Z CZARNYCH I CZERWONYCH PORZECZEK

Krzaczki porzeczek uginają się...

Konfitura z cebuli i czerwonej porzeczki

Dodane przez: aczp1

Konfitura z cebuli i czerwonej porzeczki

Słodko-kwaśna, do mięsa, do wędlin,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE