Chutney z czerwonej porzeczki

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Chutney z czerwonej porzeczki jest wspaniałym dodatkiem do pieczonych ryb i mięsa. Coraz częściej gości na naszych stołach.

  • 50 min

Składniki:

  • porzeczka czerwona 1 kg
    cukier 2 szklanki
    ocet 125 ml.
    pieprz biały 1 łyżeczka
    cebula biała 4 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Chutney z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zasypać cukrem porzeczki i zostawić przez noc.
    Następnego dnia przełożyć do garnka, dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz pieprz .
    Gotować na bardzo małym ogniu ciągle mieszając i uważać aby się nie przypaliło.
    Gdy będzie już dość gęste przełożyć do słoików.
    Pasteryzować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
galaretka z porzeczki

To może cię zainteresować