Chutney dyniowy z jabłkami i papryką

  • wyświetlono: 1527 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przetwory

luna19
  • 90min

Składniki


2 kg dyni (oczyszczonej)
1,5 kg jabłek kwaśnych (obranych i oczyszczonych)
0,5 kg cebuli
0,5 kg papryki (oczyszczonej)
1,5 szkl octu jabłkowego
1 szkl cukru
4 łyżeczki soli
1 papryczka pepperoni
chili do smaku
1 łyżka gorczycy białej
1 łyżeczka imbiru

Sposób przygotowania przepisu:

Chutney dyniowy z jabłkami i papryką

  • 1.
    Dynię i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę, pepperoni posiekać bardzo drobno, dodać wszystkie składniki i gotować na średnim ogniu mieszając ok 1,5 godziny.
    Nałożyć do słoików, zakręcić i ustawić do góry dnem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Chutney z czerwonych porzeczek

Dodane przez: Jola66

Chutney z czerwonych porzeczek

Chutney to gęsty sos z owoców i...

Chutney z mango

Dodane przez: Lenka Syrenka

Chutney z mango

Chutney to rodzaj pikantnej, lekko...

chutney

Dodane przez: Kasja1986

Chutney z marchewki

Chutney z marchewki idealnie podkreśla...

chutney z czarnej porzeczki

Dodane przez: dorota w

Chutney z czarnej porzeczki

Z czarnej porzeczki można przygotować...

Chutney z brusznicy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Chutney z brusznicy (czerwonej borówki)

Taki chutney robiłam pierwszy raz...

Sałatka z rydzami

Dodane przez: agatku87

Sałatka z papryka i rydzami

Polecam gorąco dla smakoszy grzybów...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE