Chutney dyniowy z jabłkami i papryką

4.51 (182 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przetwory

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 2 kg dyni (oczyszczonej)
    1,5 kg jabłek kwaśnych (obranych i oczyszczonych)
    0,5 kg cebuli
    0,5 kg papryki (oczyszczonej)
    1,5 szkl octu jabłkowego
    1 szkl cukru
    4 łyżeczki soli
    1 papryczka pepperoni
    chili do smaku
    1 łyżka gorczycy białej
    1 łyżeczka imbiru

Wystaw ocenę:

4.51 (182 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Chutney dyniowy z jabłkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Dynię i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę, pepperoni posiekać bardzo drobno, dodać wszystkie składniki i gotować na średnim ogniu mieszając ok 1,5 godziny.
    Nałożyć do słoików, zakręcić i ustawić do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować