Chrzan z ananasem do mięs i wędlin

4.78 (9 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ostry chrzan przełamany słodkim ananasem to świetne połączenie smaków .Idealnie nadaje się do mięs z grilla i wędlin .Okres grillowy przed nam ,więc zachęcam do wypróbowania:)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    3-4 plastry ananasa z puszki
    1 słoiczek chrzanu
    sól i pieprz do smaku

    Dodatkowo :
    śmietana lub majonez
Wystaw ocenę:

4.78 (9 ocen)

Zobacz również:

Sos chrzanowy

Chrzan z ananasem do mięs i wędlin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie.
    Wystudzić ,obrać i zetrzeć na tarce na cienkich oczkach .
  • 2. Ananasa odsączyć .Pokroić w drobno kosteczkę .Wymieszać z jajkami .
    Dodać chrzan .Doprawić do smaku .
    Jeśli wydaje nam się za gęsty ,dodać łyżkę śmietany lub majonezu .

Porady

Użyłam chrzanu o kremowej konsystencji i nie dodawałam już majonezu ani śmietany .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować