Chrust lany

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

do przygotowania w mig

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    3 jajka
    150 ml mleka
    1 łyżka octu
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    olej do smażenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Faworki

Chrust lany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, aż staną się białe i cukier się rozpuści.
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
    Dodawać do masy jajecznej na przemian z mlekiem.
    W międzyczasie wlać ocet.
    Dokładnie razem wymieszać.
    Białka ubić na pianę.
    Dodać do masy i delikatnie z nią połączyć.
    Najlepiej drewnianą łyżką.
    W garnku rozgrzać dobrze olej.
    Wlewać porcje ciasta formując esy floresy.
    Po usmażeniu położyć na papierowym ręczniku w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
    Podawać posypane cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować