Chrupiące jajeczka

  • wyświetlono: 173 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

szybkie przygotowanie i dużo zabawy w kuchni:)

PolskaGotuje
  • 8 porcje
  • Łatwy

Składniki

- jajko surowe: 4 sztuki
- szpinak mrożony: 0.5 opakowania
- waflowe foremki vafini: 1 opakowanie
- sól, pieprz: 1 szczypta
- masło: 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Chrupiące jajeczka

  • 1. Na patelni rozmrażamy szpinak.
  • 2. Dodajemy łyżeczkę masła i roztrzepane jajka.
  • 3. Smażymy przez chwile, aby jajko się ścięło.
  • 4. Doprawiamy sola i pieprzem.
  • 5. Następnie napełniamy nim waflowe jajeczka i ozdabiamy warzywkami tworząc kolorowe buźki.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimaszpinakjajecznicaśniadaniewiosnawegetariańskiekolorowe jajkadzieckojesieńzdrowa kuchniaśniadanie na ciepłozdrowa żywnośćzdrowa przekąskaniejadekdieta bezmlecznadieta 1000 kaloriidieta bezcukrowajajko surowezabawa w kuchni

Komentarze

Podobne przepisy

Gotowe danie

Dodane przez: 2milutka

Jajeczka nadziewane tuńczykiem

Nadziewane jajka na Wielkanocny...

faszerowane jajka

Dodane przez: luna19

Faszerowane jajeczka na zielonym purre

Pyszne faszerowane jajeczka na...

Faszerowane jajka

Dodane przez: PolskaGotuje

Faszerowane jajeczka z pomidorkiem

6 jajeczek i pomidorek - idealna...

Jajeczka z sałatka

Dodane przez: iziona

Jajeczka z sałatką

Takie jajeczka to fajna przystawka...

Jajeczka z zielonym farszem

Dodane przez: czarrna

Jajeczka z zielonym farszem

Pyszne na śniadanie i jako wielkanocna...

faszerowane jajeczka

Dodane przez: luna19

Faszerowane jajeczka w sosie słodko-kwaśnym

Jajeczka z farszem serowo jogurtowym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE