Chrupiące ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób

Ciasteczka smakują rewelacyjnie - są takie chrupiące, niezbyt słodkie i delikatne w smaku. Doskonale nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej, ale wtedy należy pamiętać, aby użyć mąki oraz czekolady niezawierającej glutenu. Koniecznie spróbujcie, a zapewniam, że bardzo Wam posmakują!

  • 25 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • (około 9-10 sztuk)
    150g płatków jaglanych
    100g masła/margaryny
    50g mąki jaglanej (w wersji z glutenem może być też pszenna)
    50g cukru
    1 jajko
    Dodatkowo:
    1 łyżka kakao (płaska)
    50g czekolady białej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Chrupiące ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki, masło/margarynę, mąkę, cukier, kakao oraz jajko należy umieścić w misce i dokładnie połączyć za pomącą dłoni.
    Na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę.
    Z ciasta formować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego.
    Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
    Piec około 18 minut w 180 stopniach.
    (Ciasteczka powinny być lekko zapieczone.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować