Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i kakao. Wymieszać łyżką. Dodać pokrojone w małe kostki oraz jajko. Dokładnie zagnieść jednolite ciasto. Czekoladę pokroić na małe kawałki. Dodać do ciasta. Dobrze razem wymieszać, żeby kawałki czekolady mniej więcej równo rozmieściły się w cieście. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta odrywać porcje i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczyć i ułożyć na blaszce. Piec 15 - 20 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić.
Można kilka kawałków czekolady odłożyć i przed pieczeniem utknąć je na wierzch każdego ciasteczka.
Komentarze