Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą

4.45 (174 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby

szybkie i bardzo proste w przygotowaniu, idealne do przygotowania wraz z dzieckiem

  • 45 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 czubata szklanka mąki pszennej
    100 gram masła
    3/4 szklanki cukru pudru
    4 łyżki ciemnego kakao
    1 jajko L
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100 gram białej czekolady
Wystaw ocenę:

4.45 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i kakao. Wymieszać łyżką. Dodać pokrojone w małe kostki oraz jajko. Dokładnie zagnieść jednolite ciasto. Czekoladę pokroić na małe kawałki. Dodać do ciasta. Dobrze razem wymieszać, żeby kawałki czekolady mniej więcej równo rozmieściły się w cieście. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta odrywać porcje i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczyć i ułożyć na blaszce. Piec 15 - 20 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić.
    Można kilka kawałków czekolady odłożyć i przed pieczeniem utknąć je na wierzch każdego ciasteczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Czekolada Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować