Chłodnik wiśniowy

4.49 (186 ocen)

  • 30 min

Zupę wiśniową jadam w upalne dni. Schłodzona jest idealna. Smaki mojego dzieciństwa.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg wiśni
    1 i 1/2 litra wody
    1 kisiel wiśniowy
    cukier do smaku
    soli szczypta
    200 g makaronu kokardki
    śmietana ukwaszona 18 %
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik wiśniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kisiel rozrabiam w 1/2 szklance wody. Wiśnie wsypuję do garnka, wcześniej je myję. Dolewam resztę wody i zagotowuję. Wiśnie gotuję do miękkości. Pod koniec gotowania wlewam rozrobiony kisiel. Chwilę jeszcze gotuję. Doprawiam solą i cukrem. Zupę podaje schłodzoną z ugotowanym makaronem i śmietaną gęsta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować