chlebek z ciecierzycy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

pyszny i pachnący chlebek

  • 2 godz.

Składniki:

  • 450 g mąki pszennej
    200 g mąki z cieciorki
    1,5 łyżeczki soli
    30 g świeżych drożdży
    500 ml letniej wody
    czarnuszka do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chlebek z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-12aibvp 1. Drożdże rozpuszczamy w wodzie.
    Do miski wsypujemy mąki, oraz sól, mieszamy
    Teraz wlewamy wodę i mieszamy do połączenia składników.
    Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy do niej ciasto na chleb.
    Formę przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrastania na około godzinę.
    Następnie posypujemy chleb ziarenkami czarnuszki.
    Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C z opcją grzania góra/dół i pieczemy chleb przez 40-45 minut
    Po upieczeniu wyjmujemy z formy i studzimy

Porady

do ciasta możemy dodać dowolne nasiona

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować