Chlebek w jajku

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny i chrupiący chlebek w jajku to świetny pomysł na pyszne ciepłe śniadanko, podwieczorek czy kolację.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kromek chleba
    4 jajka
    2 łyżki masła
    2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Chleb

Chlebek w jajku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzep widelcem dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło.
    Każdą kromkę obtocz z obu stron w jajku i od razu smaż z obu stron na złoty kolor.
    Usmażony chleb przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
    Podawaj na gorąco posypane cebulką i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować