Chlebek odrywany z pesto z czosnku niedźwiedziego i orzechami

4.38 (8 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chlebek pleciony z pesto ,orzechami i mozzarellą.
Wiosennie wygląda i świetnie smakuje .
Pięknie się prezentuje .

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej
    50 g świeżych drożdży
    2 łyżeczki soli ziołowej
    1 łyżeczka cukru
    2 łyżki oleju
    250 ml ciepłej wody
Wystaw ocenę:

4.38 (8 ocen)

Zobacz również:

Chleb

Chlebek odrywany z pesto z czosnku niedźwiedziego i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chlebek odrywany z pesto z czosnku niedźwiedziego i orzechami 1. Ciasto zarobić za pomącą urzadzenia lub ręcznie .
    Ciasto od razu wałkować ( nie odstawiać do wyrośnięcia )
  • Chlebek odrywany z pesto z czosnku niedźwiedziego i orzechami 2. Ciasto rozwałkować na prostokąt. Posmarować pesto .
    Posypać startą mozarella i posypać pokruszonymi orzechami włoskimi .
  • Chlebek odrywany z pesto z czosnku niedźwiedziego i orzechami 3. Zwinąć w rulon .
    Rulon naciąć nożem wzdłuż ,zostawiają od góry kawałeczek .
    Zwijać na przemian dwa paski.
    Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia
  • Chlebek odrywany z pesto z czosnku niedźwiedziego i orzechami 4. Piec w 180 stopniach ok 50 minut .

Porady

Zamiast pesto możemy użyć masła i pietruszki .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować