Pesto z czosnku niedźwiedziego

4.5 (190 ocen)

  • 5 min

Coś wspaniałego, pasuje prawie do wszystkiego - makaronów, ryżu jako sos sałatkowy . Mega zdrowe. Przechowujemy w lodówce lub w zimnej spiżarni. Jeżeli na pesto wlejemy kilka łyżek oleju i szczelnie zamkniemy będzie nam służyło przez cały rok.

  • 5 min

Składniki:

  • świeży czosnek niedźwiedzi 4 garście

    orzechy włoskie 5 łyżek stołowych ok 3/4 szklanki

    olej ok 1/2 szklanki

    sól morska do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pesto z czosnku niedźwiedziego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście czosnku niedźwiedziego myjemy i osuszamy. Orzechy przebieramy , wybieramy zdrowe ładne orzeszki. Liście czosnku i orzechy wkładamy do rozdrabniacza wlewamy olej. Miksujemy na jednolita masę. Następnie solimy do smaku solą morską . Przekładamy do wyparzonych słoiczków. Na wierzch dajemy łyżkę oleju i szczelnie zamykamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować