Chlebek faszerowany

0 (0 ocen)

Można w nim umieścić co tylko nam przyjdzie do głowy, takie gotowe kanapki to super sprawa :-)

Składniki:

  • Ciasto:

    280g mąki pszennej
    10g drożdży
    1 łyżeczka soli
    0,5 szklanki ciepłej wody

    Farsz:

    0,5 słoiczka pieczarek marynowanych najlepiej już w plasterkach
    3-4 łyżki kukurydzy
    Garść tartego sera lub kilka plastrów
    0,5 niewielkiej czerwonej papryki

    + jajko do posmarowania i pestki dyni do posypania chlebka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Faszerowane Ser

Chlebek faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chlebek faszerowany 1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól.

    Drożdże mieszamy z wodą i wlewamy do mąki - wyrabiamy gładkie ciasto, w razie potrzeby dosypujemy trochę mąki, pod koniec wyrabiania dodajemy oliwę i wyrabiamy ciasto aż tłuszcz się całkowicie wchłonie.

    Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.



    Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, posypujemy je serem, pokrojoną w kostkę papryką, kukurydzą i na całości rozkładamy pieczarki.

    Ciasto zwijamy jak roladę, boki podwijamy pod spód, przekładamy chlebek do keksówki, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut.

    Wyrośnięte ciasto smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy pestkami dynii.

    Pieczemy w 190' aż skórka będzie rumiana.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Papryka Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.51 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chlebek.

To może cię zainteresować