Ciastka z masłem orzechowym

4.5 (174 ocen)

Ciasteczka które rozpływają się w ustach.

Składniki:

  • 200g mąki pszennej
    140g masła orzechowego
    80g miękkiego masła
    0,5 szklanki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciastka z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki posiekać nożem i zagnieść ciasto.

    Ciasto jest dość suche i się kruszy więc najlepiej jest lepić małe kulki, kłaść je na blaszce i spłaszczać, jeśli chcecie wycinać ciastka za pomocą foremki to najlepiej małe kawałki wałkować między dwoma kawałkami folii spożywczej.

    Ciastka piekłam w 180' przez około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować