Rolada migdałowa z kremem czekoladowym z gruszkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier, żółtka, zimną wodę, a na końcu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i migdały. Masę przelać do formy i piec w 180' ok. 20-25 minut.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, zimną wymieszać delikatnie ze śmietaną i pokrojonymi w kostkę gruszkami.
Na blacie położyć czystą ściereczkę, wyłożyć na nią upieczone ciasto, ściągnąć papier i zwinąć.
Owinąć roladę ściereczką. Po wystygnięciu zdjąć ściereczkę, na roladzie rozsmarować krem i ponownie zwinąć.
Odstawić do lodówki na jakiś czas.
Komentarze