Rolada migdałowa z kremem czekoladowym z gruszkami.

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Delikatne ciasto z czekoladowym puszystym kremem.

Składniki:

  • Rolada:
    3 jajka
    1/3 szklanki wody
    60g mąki pszennej
    60g migdałów zmielonych
    0,5 szklanki cukru
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:

    250ml śmietanki 30%
    2 łyżki cukru pudru
    100g czekolady deserowej
    3 małe gruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery Biszkopty

Rolada migdałowa z kremem czekoladowym z gruszkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier, żółtka, zimną wodę, a na końcu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i migdały. Masę przelać do formy i piec w 180' ok. 20-25 minut.

    Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, zimną wymieszać delikatnie ze śmietaną i pokrojonymi w kostkę gruszkami.

    Na blacie położyć czystą ściereczkę, wyłożyć na nią upieczone ciasto, ściągnąć papier i zwinąć.
    Owinąć roladę ściereczką. Po wystygnięciu zdjąć ściereczkę, na roladzie rozsmarować krem i ponownie zwinąć.
    Odstawić do lodówki na jakiś czas.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować