Chleb tostowy

5 (173 ocen)

Na życzenie mojej wnuczki zaczęłam piec chlebek tostowy. Robi się szybko a radość dziecka nieoceniona.

Składniki:

  • 3.5 szklanki mąki
    1 1/4 szklanki wody
    25 g drożdży
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka soli

    Forma: 30/11
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Chleb tostowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże wymieszać z miodem i szklanką wody.
  • 2. Sól rozpuścić w 1/4 szklanki wody.
  • 3. Do miski przesiać mąkę, dodać pozostałe składniki i wyrobić gładkie ciasto. Przykryć i zostawić do wyrośnięcia.
  • 4. Przełożyć do formy z papierem do pieczenia i znowu zostawić do wyrośnięcia.
  • 5. Przed wstawieniem do piekarnika spryskać wodą. Piec ok.40 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować