Chleb tostowy

  • wyświetlono: 734 |
  • dodany do książki kucharskiej: 13 |
  • polecenia: 2

Wspaniały, przepyszny, prosty. Świetny na ciepło z dżemem lub serem. Na drugi dzień utrzymuje świeżość. Dobrze sprawdza się również do zrumienienia kanapek w tostownicy.

Bez nazwy-2
  • 90min

Składniki

20 g świeżych drożdży
250 ml ciepłej wody
350 g mąki pszennej tortowej, typ 450
50 g mąki kukurydzianej lub BŁYSKAWICZNEJ kaszki manny
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
50 ml oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Chleb tostowy

  • 1. Drożdże rozpuścić w ciepłej (nie gorącej) wodzie. Dodać mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, cukier, sól i olej. Wyrobić na jednolite ciasto. Zostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Przełożyć do formy keksowej o wymiarach 28 x 9 cm (mierzone po dnie). Zostawić do wyrośnięcia ok. 30 minut. Piec ok. 30- 35 minut w 200°C. Studzić na kratce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniachlebdrożdżepieczywo

Komentarze

Podobne przepisy

krokiety z chleba tostowego

Dodane przez: klementynka

krokiety z chleba tostowego

Krokiety do doskonała przekąska...

image-23ho91a

Dodane przez: kasik1p3

Ekspresowa pizza na chlebie tostowym

Taka niby pizza do wykonania w...

Chleb tostowy

Dodane przez: bozena68

Chleb tostowy

Chleb upieczony samodzielnie..pycha..

Krokiety z chleba tostowego

Dodane przez: madzia87

Krokieciki z chleba tostowego

Pyszne,tanie,szybkie :) na kolacje...

image-297g286

Dodane przez: GIOVI75

Roladki z chleba tostowego

Pomysl na wykorzystanie chleba...

Chleb tostowy

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Chleb tostowy na mące pszennej

Ten chleb piekę przynajmniej 2...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE