CHLEB DOBRY NA TRAWIENIE

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Ten chlebuś jest rewelacyjny! Polecam wszystkim.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 80 dag mąki
    3/4 szklanki wody
    1/2 szklanki mleka
    5 dag drożdży
    1 szklanka otrębów pszennych
    1 łyżeczka cukru
    2 płaskie łyżki soli
    4 łyżki oliwy
    1 łyżka tymianku
    1 łyżka rozmarynu
    1/2 opakowania (4-5g) startego parmezanu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb dobry na trawienie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z 3 łyżek mąki, cukru i 4 łyżek mleka przygotowujemy rozczyn. Zostawiamy na 15 minut, aby wyrósł.
  • 2. Resztę składników ciasta chlebowego mieszamy z rozczynem i dokładnie wyrabiamy. Pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 35 minut. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy ok. 40-50 minut w temp. 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Otręby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować