Fantastyczne ciasto z biszkoptami, piankowym wypełnieniem na bazie jogurtu, dużą ilością malin i pyszną polewą z białej czekolady. Poleca się na majówkę:)
0 (0 ocen)
Porady
Przy przekładaniu masy jogurtowej miałam małe obawy czy nie wypłynie przez krótsze boki foremki więc w popłochu dodałam po dwa biszkopty na każdy krótszy bok robiąc małe zabezpieczenie:) Natomiast może to trochę wizualnie popsuć ciasto. Uważam, że podciągnięcie do góry zapasu folii również powinno zabezpieczyć masę przed wypłynięciem, jest dość gęsta i szybko zastyga. U mnie w środek obok malin dołożone były pestki z owocu granatu ale to tylko opcjonalnie. Po zastygnięciu ciasta, a przełożeniem go na paterę można ostrym nożykiem skrócić biszkopty - wyrównać do poziomu masy jogurtowej, ale nie jest to konieczne - ja tego nie robiłam a ciasto solidnie się trzymało. Podałam czas przygotowania bez chłodzenia.
Komentarze