Tiramisu z malinami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jedno z moich ulubionych ciast: aromat kawy, biała czekolada i maliny, czy może być coś lepszego?

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka,
    4 łyżki mąki pszennej,
    4 łyżki cukru,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    330 ml kremówki,
    250 g mascarpone,
    100 g białej czekolady
    (można dodatkowo osłodzić - dla mnie krem jest wystarczająco słodki)

    Dodatkowo:
    maliny,
    okrągłe biszkopty,
    kawa Inka do posypania,
    1 szkl. zaparzonej kawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Kawy

Tiramisu z malinami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Blaszkę o wymiarach 24x38 cm wykładamy pergaminem. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Wylewamy na formę, pieczemy ok. 20 minut.

    Krem: Śmietanę podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Dodajemy połamaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Chłodzimy, najlepiej całą noc. Następnie ubijamy masę na sztywno, dodajemy serek mascarpone.

    Biszkopt nasączamy kawą, smarujemy połową kremu, wciskamy maliny, układamy biszkopty nasączone w kawie, smarujemy resztą kremu. Na wierzchu układamy biszkopty nasączone w kawie. Obsypujemy kawą inką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Biała czekolada Kawa Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał

Podobne przepisy

To może cię zainteresować