Bałkańskie mini-kiełbaski Cevapcici

4.5 (152 ocen)

  • Łatwy

Danie to ma wiele wersji, zależy z którego zakątka Bałkanów pochodzi. Łączy je jedno- jest niezwykle smaczne! Oto moja propozycja.

  • Łatwy

Składniki:


  • - mięso mielone wołowe: 300 gramów
    - natka pietruszki (posiekana): 2 łyżki
    - czosnek: 3 ząbki
    - cebula: 0.5 sztuki
    - papryka słodka w proszku: 1 łyżka
    - pieprz cayenne: 1 łyżeczka
    - sól: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bałkańskie mini-kiełbaski cevapcici - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cevapcici 1. Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno pokrojoną cebulę, natkę pietruszki, paprykę, pieprz cayenne i sól. Całość dobrze wyrabiamy. Formujemy małe kiełbaski (z podanych przeze mnie proporcji wychodzi 12 sztuk).
  • Bałkańskie kiełbaski Cevapcici 2. Grillujemy około 10 minut. Smakują wyśmienicie z chlebkiem pitta, świeżą pietruszką i odrobiną jogurtu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować