Zupa cebulowa z jabłkową nutą

0 (0 ocen)

Sycąca zupa cebulowa, z dodatkiem ziemniaków oraz miodu, przygotowana na jabłkowym soku. Natka pietruszki podkreśla delikatność smaku potrawy. Polecam!

Składniki:

  • 7 większych cebul (łącznie 650g)
    3 większe ziemniaki (łącznie 350g)
    1 pęczek natki pietruszki
    2 łyżki masła
    2 szklanki soku jabłkowego
    2 szklanki bulionu warzywnego
    1 łyżka miodu
    do smaku - sól, pieprz biały mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ciasta Sok Przystawki

Zupa cebulowa z jabłkową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cebulowa z jabłkową nutą 1. Cebule pokroić w piórka, przełożyć do garnka. Dodać masło i miód, wlać sok jabłkowy. Gotować 20 min.
  • Cebulowa z jabłkową nutą 2. Następnie dołożyć obrane i pokrojone w małą kostkę ziemniaki oraz posiekaną natkę pietruszki. Dolać bulion. Gotować jeszcze ok. 30 min.
  • Cebulowa z jabłkową nutą 3. Zupę doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować