1.Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Wylać do blaszki ( 25x35 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w 180 st. C. Wystudzić.
3.Żółtka i jajko utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać masło, zmiksować. Następnie miksując, dodawać mleko w proszku i serek homogenizowany. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, przestudzić, połączyć z masą.
4.Biszkopt nasączamy kawą, nakładamy 1 część masy, biszkopty nasączone w kawie, masę, biszkopty nasączone w kawie smarujemy pozostałą masą a na wierzchu zdobimy polewą czekoladową.
Porady
Do cappuccino można dodać 1 łyżkę kawy rozpuszczalnej ciasto będzie wtedy bardziej wyraziste i mocniejsze w smaku.
Komentarze