Cappuccino

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Średni

bardzo dobre

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • 2 serki homogenizowane
    2 szklanki mleka w proszku
    2 łyżki żelatyny

    Biszkopt *ubić i upiec 40-45 min w temp. 180°C*
    4 jajka
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki oliwy
    masło
    biszkopty

    MASA *ubić na parze* :
    5 żółtek
    1 jajko
    3/4 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Cappuccino

Cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.) Masło utrzeć z jajkami na jednolitą masę.
    2.) Dodać 2 serki homogenizowane i 2 szklanki mleka w proszku (dodawać naprzemiennie)
    3.) 2 łyżki żelatyny rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody.
    4.) Na biszkopt wyłożyć 1/2 masy na to biszkopty namoczone w kawie
    4.1)brzuszkami do góry
    4.2)później brzuszkami do dołu
    4.3)później reszta masy
    4.4)2 połowa biszkoptu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować