CAPPUCCINO

5 (184 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

POŁĄCZENIE SMAKU KAWY CAPPUCCINO Z WIŚNIAMI I KREMEM BUDYNIOWYM .....PYCHOTKA:)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BISZKOPT:
    4 jajka
    3/4 szkl.cukru
    3/4 szkl.mąki pszennej
    1 łyzka kakao
    1 łyzeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki oleju
    MASA BUDYNIOWA:
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe
    4 szkl.mleka
    cukier waniliowy
    1 łyzka mąki pszennej
    3 łyżki cukru
    1i 1/2 kostki kasi
    MASA CAPPUCCINO:
    2 śnieżki w proszku
    2 szkl.mleka
    4 -5 łyżek kawy CAPPUCCINO
    3 łyżki żelatyny
    POZATYM:
    10 dag.rodzynek
    konfitura z wiśni
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • capucino 1. Z podanych składników upiec biszkopt na dużej blaszce.
  • 2. Ugotować budyń z cukrem i cukrem waniliowym, zimny utrzeć z margaryną.
  • 3. Ubić 2 śnieżki w 2 szkl mleka dodać capucino-wymieszać następnie dodać rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę .Dokładnie wymieszać.
  • 4. Na biszkopt wyłożyc mase budynoiwą na nią rozlożyć konfiturę wymieszaną z uprzednio namoczonymi rodzynkami na to masę cappucino.Wierzch posypac kawa capucino.Wstawić do lodówki.

Porady

kawe capucino dodajemy do ubitej śniezki w proszku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kawa Masa budyniowa Owoce Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować