Cannelloni

  • wyświetlono: 775 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Gotowaniem zajmuję się sporadycznie, ale do tego dania często i chętnie wracam. Jest pyszne i niezbyt pracochłonne.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Magdalena Skoneczna, Brzeziny
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

1/2 kg mieszanego mielonego mięsa
bułka tarta
1 cebula
1 opakowanie rurek cannelloni
20 dag żółtego sera
sos słodko-kwaśny
sól
pieprz
przyprawa do mięsa mielonego

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Cannelloni

  • 1. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mięso mieszamy z odrobiną bułki tartej i cebulą. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem
    i przyprawą do mięsa mielonego.
  • 2. Masą z mięsa wypełniamy rurki makaronu cannelloni, następnie wrzucamy je do gotującej się wody na 5-10 minut. Po upływie tego czasu rurki
    wyjmujemy, osączamy z wody i układamy w naczyniu żaroodpornym jedną przy drugiej.
  • Cannelloni3. Cannelloni polewamy sosem słodko-kwaśnym. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim makaron. Piekarnik rozgrzewamy
    do temperatury 200 °C. Wkładamy naczynie z makaronem i zapiekamy na 50-60 minut.
PP_06-2009

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z_roznych_stron_swiatamieszane mielone mięso
 

Komentarze

Podobne przepisy

cannelloni

Dodane przez: gibon

serowe cannelloni

makaron i wiele rodzajów sera-...

Cannelloni ze szpinakiem i kurczakiem

Dodane przez: Iwona75

Cannelloni ze szpinakiem i kurczakiem

Ugotowane udka kurczaka, np. takie...

Cannelloni z cukinii

Dodane przez: Jaga85

Cannelloni z cukinii

Z cukinii można stworzyć ciekawe...

image-0puqrmu

Dodane przez: natalia2004

cannelloni z mięsem mielonym

Sycąca włoska zapiekanka

image-0yuy38m

Dodane przez: kuchcik89

Cannelloni "prawie tradycyjne"

Moje cannelloni nie jest tradycyjne,...

Lazania a`la cannelloni

Dodane przez: Gregorhspeed

Lazania a`la cannelloni

Włoska kuchnia, lazania jako cannelloni...