Burgery z wędzonej makreli i kukurydzy z sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makrelę obrać ze skóry, usunąć dokładnie ! ości. Bułkę zamoczyć w gorącej wodzie lub mleku, odcisnąć. Wymieszać bułkę z rybą, posiekana cebulą, kukurydzą osączona z zalewy, posiekanymi ziołami i pieprzem.
Grill elektryczny rozgrzać na opcję przygotowania ryb i drobiu. Grillując na grillu tradycyjnym należy umieścić folię aluminiową a dopiero na niej burgery. Z masy rybnej formować kotleciki grubości 1-1,5 cm. Wyszło 8 sztuk. Grillować z każdej strony po ok 5-6 minut.
2.Podawać z sosem. Aby zrobić sos należy wymieszać wszystkie podane składniki. Polecam wersję jedzenia w grillowanej bułce hamburgerowej z dodatkiem sałaty i pomidora
Komentarze