Buraczki z czosnkiem - obiadowe

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Polecam :)

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • około 5 kg buraczków ugotowanych, drobno startych
    1 łyżka soli
    2 listki laurowe
    4 kulki ziela angielskiego
    pół łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
    3 ząbki czosnku

    Zalewa:
    3/4 szklankę octu 10%
    3 szklanki wody
    3/4 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki Buraczki

Buraczki z czosnkiem - obiadowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na zalewę zagotować.
    Buraki ugotować, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
    Dodać sól , liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać
  • 2. Następnie zalać je przestudzona zalewą i odstawić na co najmniej 10 godzin.
    Po upływie czasu dobrze przemieszać i nakładać do słoiczków lekko odciskając zalewę. Zakręcać, pasteryzować 15 minut.
    Przechowywać w chłodnym miejscu, smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować