Buraczki z jogurtem i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny dodatek do drugiego dania. Buraczki z jogurtem i czosnkiem smakują rewelacyjnie. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg ugotowanych buraczków
    2 duże ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki octu jabłkowego
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki białego pieprzu
    duża szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Buraczki

Buraczki z jogurtem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki z jogurtem i czosnkiem 1. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Przekładamy na rozgrzany olej i smażymy przez chwilę, dokładamy buraczki i razem przesmażamy. Dodajemy resztę składników i razem smażymy przez około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Jogurt naturalny Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować