BUŁECZKI ZAPIEKANE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI

4.5 (176 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sycące i chrupiące bułeczki zapiekane z kolorowym farszem. :)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 bułki,
    10 dag szynki w kawałku,
    łyżka masła,
    oregano Cykoria,
    curry,
    odrobina pieprzu cayenne,
    sól,
    pieprz,
    2 duże jajka,
    duża garść posiekanej natki pietruszki,
    10 dag tartego sera żółtego,
    1/2 średniej wielkości papryki czerwonej,
    4 łyżki groszku,
    mały ogórek kiszony.
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Bułki Zapiekanki

Bułeczki zapiekane z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek odcinam wierzch, wydrążam środek.
    Szynkę kroję w drobną kostkę, podsmażam na maśle z dodatkiem oregano, curry i pieprzu cayenne.
    Groszek osączam z zalewy, paprykę i ogórka drobno kroję.
    Warzywa mieszam z jajkiem, serem i natką pietruszki.
    Na dnie bułek układam szynkę, następnie wykładam resztę farszu.
    Całość zapiekam w 180 stopniach (termoobieg) około 15 minut.
    Pieczone bułeczki podaję z ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować