Sycące i chrupiące bułeczki zapiekane z kolorowym farszem. :)
25 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 bułki,
10 dag szynki w kawałku,
łyżka masła,
oregano Cykoria,
curry,
odrobina pieprzu cayenne,
sól,
pieprz,
2 duże jajka,
duża garść posiekanej natki pietruszki,
10 dag tartego sera żółtego,
1/2 średniej wielkości papryki czerwonej,
4 łyżki groszku,
mały ogórek kiszony.
Bułeczki zapiekane z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z bułek odcinam wierzch, wydrążam środek.
Szynkę kroję w drobną kostkę, podsmażam na maśle z dodatkiem oregano, curry i pieprzu cayenne.
Groszek osączam z zalewy, paprykę i ogórka drobno kroję.
Warzywa mieszam z jajkiem, serem i natką pietruszki.
Na dnie bułek układam szynkę, następnie wykładam resztę farszu.
Całość zapiekam w 180 stopniach (termoobieg) około 15 minut.
Pieczone bułeczki podaję z ketchupem.
Komentarze