Bułeczki z serem.

4.5 (197 ocen)

  • 2 godz.

Bułeczki w sam raz do pracy lub na śniadanko.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:

    1/2 kg mąki tortowej
    1/2 kostki drożdży
    1/2 opakowania cukru wanilinowego
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    1 szklanka mleka 3,2%
    1 łyżka masła

    Masa serowa:

    300g twarogu półtłustego
    olejek wanilinowy
    1 żółtko
    1/3 kostki masła
    1/2 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Bułki Desery Ser

Bułeczki z serem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bułeczki z serem 1. Zaczynamy od przyrządzenia ciasta. W tym celu należy roztopić masło i wystudzić je. Ciepłe mleko mieszamy z dwoma łyżkami cukru, drożdżami odrobiną mąki. Odstawiamy zaczyn pod przykryciem na około 15 minut.

    W tym czasie mamy czas na nadzienie.
    Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy olejek, cukier, masło i żółtko. Wszystko mieszamy.

    Gdy zaczyn podrośnie do miski wsypujemy resztę mąki, dodajemy cukier wanilinowy,, zaczyn, jajka i masło..Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na około 40 minut.

    Gdy ciasto urośnie należy je rozwałkować na grubość 2 cm. Szklanką wycinamy kółka. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy kółka- czekamy około 10 minut aż podrosną. Dnem kieliszka robimy wgłębienie w środkach bułeczek i nakładamy nadzienie. pieczemy 20 minut w 180 stopniach (grzałka dolna i górna- pieczenie tradycyjne).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Mąka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować