Bułeczki z jagodami

5 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

W sezonie na jagody - pozycja obowiązkowa. 

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mąki
    40 g drożdży
    40 g masła
    60 g cukru
    1 szklanka mleka
    200 g jagód
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Bułeczki drożdżowe

Bułeczki z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem i łyżeczką cukru, odstawić do spienienia. Mąkę przesiać do miski, wlać zaczyn i rozpuszczone masło, dodać cukier i wyrobić jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto wyjąć na stolnicę, lekko rozwałkować i pokroić na kwadraty, mi wyszło 22. Na ciasto nakładać po łyżce jagód i sklejać. Bułeczki układać na wyłożonej papierem blaszce. Wierzch można posmarować mlekiem i posypać słodką mieszanką przypraw lub kruszonką. Wstawić do piekarnika i nagrzać go do 180 stopni. Piec około 20 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Drożdże

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować