Smakowite bułeczki z farszem.

0 (0 ocen)

To prosta ale urozmaicona przekąska,świetna alternatywa dla zwykłych bułek

Składniki:

  • 4 małe bułeczki,
    200 g mielonego mięsa,
    1 duży pomidor,
    1 łyżeczka przecieru pomidorowego,
    100 g ostrego żółtego sera,
    1 ząbek czosnku,
    1 mała cebula,
    50 g masła,
    50 ml oleju do smażenia,
    1 łyżka posiekanego szczypiorku, pietruszki i tymianku,
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Smakowite bułeczki z farszem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Pomidora sparz wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy. Na rozgrzanym oleju przesmażamy cebulkę i czosnek, a gdy się zeszklą, dodajemy pomidora oraz przecier. Dusimy razem przez kilka minut.
  • 2. W tym czasie odcinamy z góry każdej bułeczki cienki plasterek, z pozostałej części wydrążamy miąższ. Bułki opiekamy kilka minut w rozgrzanym do 160°C piekarniku. Wydrążony miąższ mieszamy z mięsem, doprawiamy solą oraz pieprzem i obsmażamy na oleju. Bułki smarujemy od wewnątrz masłem, dodajemy po łyżce sosu pomidorowego i nakładamy do nich masę mięsną. Polewamy pozostałym sosem i posypujemy potową sera.
  • 3. Bułki zamykamy „czapeczkami", które również smarujemy odrobiną masła oraz posypujemy resztą sera. Wkładamy bułeczki do piekarnika. Możemy je opiekać w temperaturze 180°C przez 5 minut lub zawinąć w folię aluminiową i zostawić w piekarniku nieco dłużej (15-20 minut). Przed podaniem posypujemy bułeczki posiekanymi ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować