Bułeczki z farszem

4.5 (173 ocen)

  • 50 min

Robi się je szybko i wszystkim smakują.

  • 50 min

Składniki:

  • CIASTO:
    3 szkl. mąki
    25 g drożdży
    1,5 łyżeczki cukru
    3/4 szkol letniej wody
    2 łyżki masła
    2 jajka
    łyżeczka oregano
    łyżeczka soli
    NADZIENIE:
    strąk czerwonej papryki
    duża cebula
    ząbek czosnku
    25 dag kiełbasy
    olej do smażenia
    ostra papryka w proszku
    przyprawa do kebaba
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułeczki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Do letniej wody dodajemy cukier, drożdże oraz łyżkę mąki. Mieszamy i odstawiamy na 10 min.
    Drożdże dodajemy do miski z mąką, solą, 1 jajkiem, oregano i roztopionym masłem. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 min.

  • 2. Nadzienie:
    Na rozgrzanym oleju smażymy posiekaną cebulę, kiełbasę pokrojoną w kosteczkę, pokrojoną paprykę. Dodajemy roztarty czosnek i przyprawiamy przyprawą do kebaba i ostrą papryką. Studzimy.
  • 3. Ciasto zagniatamy ponownie i rozwałkowujemy. Kubkiem lub szklanką wycinamy krążki. Nakładamy farsz na krążek i zlepiamy drugim. Blaszkę wykładamy papierem i układamy na niej bułeczki. Bułki smarujemy drugim roztrzepanym jajkiem i posypujemy przyprawą do kebaba. Pieczemy w temperaturze 190 st. C ok 25 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować