Bułeczki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Do letniej wody dodajemy cukier, drożdże oraz łyżkę mąki. Mieszamy i odstawiamy na 10 min.
Drożdże dodajemy do miski z mąką, solą, 1 jajkiem, oregano i roztopionym masłem. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 min.
2.Nadzienie:
Na rozgrzanym oleju smażymy posiekaną cebulę, kiełbasę pokrojoną w kosteczkę, pokrojoną paprykę. Dodajemy roztarty czosnek i przyprawiamy przyprawą do kebaba i ostrą papryką. Studzimy.
3.Ciasto zagniatamy ponownie i rozwałkowujemy. Kubkiem lub szklanką wycinamy krążki. Nakładamy farsz na krążek i zlepiamy drugim. Blaszkę wykładamy papierem i układamy na niej bułeczki. Bułki smarujemy drugim roztrzepanym jajkiem i posypujemy przyprawą do kebaba. Pieczemy w temperaturze 190 st. C ok 25 min.
Komentarze