BUŁECZKI – BEZ LAKTOZY

0 (0 ocen)

  • 60 min

Z szynką , serem żółtym , pieczonym kurczakiem czy też soczystym pomidorkiem – zawsze smakują fenomenalnie!UWAGA!Przepis bez laktozy!

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * mąka pszenna – 225 g

    * mąka kukurydziana – 110 g

    * suszone drożdże – 4 g

    * sól – 1 łyżeczka

    * ciepła woda – 200 ml

    * oliwa z oliwek – 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przetwory

Bułeczki – bez laktozy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Do miski przesiewamy mąkę pszenną z mąką kukurydzianą i suszonymi drożdżami.

    W drugim naczyniu rozpuszczamy w ciepłej wodzie sól i dolewamy oliwę.

    Całość przelewamy do mąk i dokładnie mieszamy.

    Na posypanym mąką blacie wyrabiamy ciasto przez ok. 5 minut.

    Dzielimy na ok. 8 części i wyrabiamy bułeczki.

    Układamy na natłuszczonej blasze, posypujemy przez sitko odrobiną mąki kukurydzianej i odstawiamy na ok. 45 minut w ciepłe miejsce.

    Bułeczki powinny podwoić objętość.

    Po tym czasie wkładamy d rozgrzanego na 220C piekarnika na ok. 8-9 minut.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować