Lody kokosowe bez laktozy, bez jajek

4.5 (180 ocen)

  • 11 godz. 40 min

Przepysznie kremowe i wyjątkowo kokoLOVE!

  • 11 godz. 40 min

Składniki:

  • 800 ml mleczka kokosowego
    1 szklanka wiórek kokosowych
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki likieru kokosowego lub białego rumu
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody kokosowe bez laktozy, bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wieczorem wkładamy do zamrażalnika misę od maszyny do lodów.

    Do malaksera wsypujemy wiórki kokosowe i cukier, miksujemy pulsacyjnie 2 - 3 minuty na pył.

    Do garnuszka wlewamy mleko kokosowe, dodajemy pył i podgrzewamy aż cukier całkowicie się rozpuści. Wyłączmy, dolewamy likier kokosowy i mieszamy. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Wkładamy do lodówki na minimum dwie godziny, najlepiej na całą noc.

    Płyn przelewamy do misy do lodów i postępujemy według wskazówek producenta.

    Zmrożone przekładamy do pojemniczka i wkładamy do zamrażalnika.

    Wyciągamy na pół godziny przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować