Budyniowiec

5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Moja Lenka lubi mnie obserwować, gdy krzątam się w kuchni.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 4 op. herbatników
    2 budynie waniliowe
    1/2 l mleka
    kostka margaryny
    op. krakersów
    masa krówkowa
    dżem porzeczkowy
    1/2 l śmietanki 36-proc.
    2 op. śmietan-fiksu
    płatki migdałów
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki prażymy, studzimy. Budynie gotujemy na mleku według przepisu
    na opakowaniu. Studzimy. Ucieramy z margaryną.
  • 2. Blachę wykładamy połową herbatników, smarujemy masą budyniową i przykrywamy herbatnikami. Smarujemy masą krówkową. Wykładamy krakersy, smarujemy dżemem i śmietanką ubitą ze śmietan-fiksami. Posypujemy migdałami. Chłodzimy 2 godziny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować