Budyniowe Fit Ciasto

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne i zdrowe ciasto, którym można się zajadać bez wyrzutów sumienia!

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na spód
    100g ciastek o smaku waniliowym najlepiej bez cukru
    2 łyżki masła

    ➡️Składniki na masę budyniową
    2 budynie waniliowe bez cukru
    600ml mleka
    3 łyżki żelatyny napęczniałej w 4 łyżkach letniej wody
    6 łyżek erytrytolu lub innego słodzidła

    ➡️Dodatkowo:
    60g gorzkiej czekolady
    Kilka ciasteczek pokruszonych do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z budyniem

Budyniowe fit ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ciasteczka bardzo drobno pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Następnie wyłożyć nimi dno wyłożonej papierem do pieczenia blaszki dokładnie wszystko dociskając. Odstawić na 30 min do lodówki.
    2.Z 600ml zimnego mleka odlać 100ml, wsypać do niego budyń oraz erytrytol i dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować, a następnie wlać wymieszany z erytrytolem i mlekiem budyń ciągle mieszając około 0,5min. Na sam koniec dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać do momentu dokładnego rozpuszczenia się.
    3.Tak przygotowaną masę wylać na schłodzony spód ciasteczkowy. Wstawić do lodówki na 3h (pamiętając, że ciasto przed włożeniem do lodówki musi być wystudzone). Na sam koniec udekorować boki ciasta rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego ♥
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa budyniowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować