Brzoskwinie w cieście francuskim

4.51 (154 ocen)

  • 20 min

Brzoskwinie w cieście francuskim - byskawiczny deserek do niedzielnego obiadu i nie tylko. Wystarczy 2 podstawowe składniki – ciasto francuskie i brzoskwinie i dodatek do kawy gotowy.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 puszka brzoskwiń w syropie(850 g)
    1 małe jajko
    Drobny cukier do posypania ciastek
    Papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Brzoskwinie w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: brzoskwinie wyjąć z syropu, dobrze osączyć, przekroić na ćwiartki. Ciasto francuskie pokroić na paseczki 1 cm. Ćwiartki brzoskwiń owinąć paskami ciasta, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać drobnym cukrem. Piec w temp. 200 stopni około 20 minut.

Porady

1. do ciastek można dodać świeże owoce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować