Brzoskwinie w cieście francuskim - byskawiczny deserek do niedzielnego obiadu i nie tylko. Wystarczy 2 podstawowe składniki – ciasto francuskie i brzoskwinie i dodatek do kawy gotowy.
20 min
Składniki:
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 puszka brzoskwiń w syropie(850 g)
1 małe jajko
Drobny cukier do posypania ciastek
Papier do pieczenia
Brzoskwinie w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: brzoskwinie wyjąć z syropu, dobrze osączyć, przekroić na ćwiartki. Ciasto francuskie pokroić na paseczki 1 cm. Ćwiartki brzoskwiń owinąć paskami ciasta, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać drobnym cukrem. Piec w temp. 200 stopni około 20 minut.
Komentarze