Brzoskwinie w cieście francuskim

  • wyświetlono: 1038 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ekspresowa i pyszna przekąska dla wielbicieli ciasta francuskiego.

1dd
  • 25 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

arkusz ciasta francuskiego
puszka brzoskwiń,
1 jajko,
cukier do posypania.

Sposób przygotowania przepisu:

Brzoskwinie w cieście francuskim

  • 1. Brzoskwinie osączyć z zalewy i dokładnie osuszyć za pomocą ręcznika papierowego. Każdą brzoskwinie przekroić na pół. Ciasto francuskie pokroić w około 1 cm długie paski i owinąć nimi brzoskwinie. Ciastka ułożyć na wyścielonej papierem blaszce, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C i piec przez 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskiebrzoskwiniebrzoskwinie w cieście

Komentarze

Podobne przepisy

roladki w cieście francuskim

Dodane przez: AnnaKoziel

Drobiowe roladki w cieście francuskim

Drobiowe roladki w cieście francuskim....

Szparagi ew cieście francuskim

Dodane przez: beetle

Szparagi w cieście francuskim

Szybka wiosenna przekąska.

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Jajecznica w cieście francuskim

Szybka kolacja lub przekąska, urozmaicenie...

Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim

Dodane przez: zielonakuchniablog

Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim

Ciasto francuskie - chociaż dość...

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Świetna przekąska na kolację lub...

boczki

Dodane przez: Habibi Chi

Zakręcony boczek w cieście francuskim

Expresowa przekąska a sprawia tyle...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE