Brzoskwinie rumowe

5 (184 ocen)

  • Łatwy

Brzoskwinie w bardziej upojnej wersji.

  • Łatwy

Składniki:

  • - brzoskwinie świeże,jędrne: 2 sztuki
    - rum: 4 łyżki
    - cukier: 2 łyżki
    - całe goździki: 2 sztuki
    - cynamon: 1 szczypta
    - sok z 1 cytryny: 1 sztuka
    - powidła wiśniowe: 4 łyżeczki
    - morele suszone (jedna morelka,): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brzoskwinie rumowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowujemy wodę z cukrem.Wkładamy gożdziki i wsypujemy cynamon.Przekrojone na pół i wydrążone z pestki brzoskwinie wkładamy do wody i gotujemy około 2 minut.
  • 2. Wyjmujemy.Nakłuwamy miąższ widelcem i polewamy rumem. Wmioejsce po pestce nakładamy po łyżeczce powideł. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, na 10 minut. Podajemy na gorąco udekorane drobno posiekanymi ,suszonymi morelami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować