Bruschetta ze szpinakiem i botwinką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Proste składniki na chrupiącej grzance

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szpinak (mrożony w liściach): 200 gramów
    - chleb krojony (czerstwy): 1 sztuka
    - botwinka: 2 pęczki
    - ser pleśniowy lazur: 100 gramów
    - oliwa z oliwek, dobra: 8 łyżek
    - gałka muszkatałowa: 1 szczypta
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bruschetta ze szpinakiem i botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy czosnek i kroimy w plasterki. Podsmażamy na 2 łyżkach oliwy z oliwek, gdy zacznie pachnieć dodajemy rozmrożony szpinak, dusimy przez 12 minut.
  • 2. Następnie myjemy botwinkę, osuszamy i kroimy. Dodajemy do szpinaku. Dusimy 5 minut, po tym czasie dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Mieszamy i odstawiamy.
  • 3. Na patelni grilowej podsmażamy ciabattę pokrojoną w ukośne 2 cm kromki, aż będzie chrupiąca.
    Gotowe grzanki nacieramy ząbkiem czosnku, a następnie układamy liście szpinaku z botwinką. Układamy kawałki sera lazur.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować