Brownie z kaszy jaglanej - odchudzone :)

4.49 (184 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto jest pyszne ! Maziste tak jak brownie , mocno kakaowe , a dodatek orzeszków i prażonych migdałów wzbogaca cały smak .

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej

    1 szklanka wrzątku

    szczypta soli

    50 ml oleju rzepakowego

    3 jajka

    1/2 szklanki mleka

    1/2 szklanki brązowego cukru

    1/2 szklanki kakao

    1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu)

    orzechy włoskie i/lub migdały
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery

Brownie z kaszy jaglanej - odchudzone :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy na sitku w zimnej wodzie a następnie we wrzątku ( pozbywamy się w ten sposób goryczki ). Przekładamy do garnuszka i gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu (we wrzątku z odrobiną soli). Studzimy , dodajemy pozostałe składniki (poza orzechami i migdałami) i całość miksujemy blenderem. Przekładamy na blachę (20/30) wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy orzechami i/lub migdałami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez 40 minut.

Porady

Inspirowałam się przepisem ze strony Marta-gotuje.pl

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakowało Ci to lekkie ciasto, spróbuj też innych przepisów na dietetyczne ciasta.

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować