Brownie z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Pyszne brownie, w którym cała mąką została zastąpiona kaszą jaglaną. Bardzo ciekawy smak. Polecam wypróbować :)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram kaszy jaglanej
    szczypta soli
    170 gram gorzkiej czekolady
    50 gram masła
    3 jajka
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki gorzkiego kakao
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    owoce do dekoracji (np. truskawki)
    masło do nasmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto

Brownie z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną ugotować w lekko osolonej wodzie, a następnie odcedzić i ostudzić. Czekoladę połamać, wrzucić do garnuszka, dodać masło i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do kaszy dodać jajka i mleko. Zmiksować. Dodać letnią czekoladę, kakao, cukier i proszek do pieczenia. Znowu zmiksować. Nasmarować formę do brownie masłem. Wlać ciasto. Piec przez około 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem. Po przestudzeniu pokroić ciasto na kawałki i udekorować owocami.

Porady

Do podanego czasu przygotowania należy doliczyć czas pieczenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować