"BROWNIE MUFFINS" z kremem waniliowym

0 (0 ocen)

  • Średni

Dla miłośników zarówno brownies jak i muffinków! Palce lizać! :)

  • Średni

Składniki:

  • - ciemna czekolada: 125 gramów
    - masło: 125 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - cukier: 300 gramów
    - ekstrakt waniliowy: 1 łyżeczka
    - mąka: 115 gramów

    - śmietanka kremowa: 225 mililitrów
    - ekstrakt waniliowy: 1 łyżeczka
    - cukier puder: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

"brownie muffins" z kremem waniliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy piekarnik do 160C. Potrzebujemy 12 większych foremek lub 24 mniejsze.
    Roztapiamy pokruszoną czekoladę i masełko w miseczce wstawionej do garnuszka z gotującą się wodą (kąpiel wodna)
    Po roztopieniu odkładamy na bok by wystygło.
  • 2. W międzyczasie miksujemy jajka z cukrem i ekstraktem waniliowym, aż powstanie kogel mogel.
    Dolewamy czekoladę z masełkiem i mieszamy do utworzenia jednolitej masy (ostrzegam, że trudno będzie powstrzymać się od spróbowania) :)
  • 3. Na samym końcu dodajemy mąkę i dokładnie łączymy składniki.
    Pamiętajmy o wypełnieniu połowy foremek, bo inaczej czekac nas będzie mycie piekarnika :)
    Pieczemy ok. 25 min.
  • 4. KREM:
    Ubijamy śmietankę na sztywno i dodajemy cukier puder wraz z ekstraktem waniliowym.

    Podajemy muffiny na ciepło ozdabiajac kremem :)

    Niebo w gębie! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować