"brownie muffins" z kremem waniliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzewamy piekarnik do 160C. Potrzebujemy 12 większych foremek lub 24 mniejsze.
Roztapiamy pokruszoną czekoladę i masełko w miseczce wstawionej do garnuszka z gotującą się wodą (kąpiel wodna)
Po roztopieniu odkładamy na bok by wystygło.
2.W międzyczasie miksujemy jajka z cukrem i ekstraktem waniliowym, aż powstanie kogel mogel.
Dolewamy czekoladę z masełkiem i mieszamy do utworzenia jednolitej masy (ostrzegam, że trudno będzie powstrzymać się od spróbowania) :)
3.Na samym końcu dodajemy mąkę i dokładnie łączymy składniki.
Pamiętajmy o wypełnieniu połowy foremek, bo inaczej czekac nas będzie mycie piekarnika :)
Pieczemy ok. 25 min.
4.KREM:
Ubijamy śmietankę na sztywno i dodajemy cukier puder wraz z ekstraktem waniliowym.
Komentarze