PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pączki z kremem waniliowymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/57/paczki-z-kremem-waniliowym.jpeg35002625http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/paczki-z-kremem-waniliowym
1.
1. Mleko podgrzewamy. Dodajemy jajko, żółtka, pokruszone drożdże, sól i cukry. Mieszamy. Stopniowo przesiewamy mąkę. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Dodajemy do ciasta. Wyrabiamy ciasto około 10 minut. Oprószamy mąką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
2. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę. Lekko rozwałkowujemy. Szklanką wykrawamy w cieście krążki. Kawałki ciasta wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na rumiano z dwóch stron.
3. Z mleka odlewamy ½ szklanki. Pozostałe mleko gotujemy razem z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszamy budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy. Budyń gotujemy około 2 minut. Odstawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy zimny budyń. Ucieramy.
4. Usmażone pączki przekrawamy na pół. Krem budyniowy przekładamy do rękawa cukierniczego. Kremem przekładamy usmażone pączki. Wierzch pączków oprószamy cukrem pudrem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze